Hirurg Marinko Lovre, koji iza sebe ima dvije pravosnažne osuđujuće presude, od čega je, u prvom slučaju, za primanje mita kažnjen novčanom kaznom, a drugu je “odležao” u zatvoru nakon što je pacijentkinji u Prijedoru greškom odstranio jajnik, zaposlio se u Domu zdravlja Kotor Varoš, kao ljekar u Hitnoj pomoći, saznaju “Nezavisne novine”.

To su nam potvrdili i pacijenti ove zdravstvene ustanove, koji se pitaju kako je moguće da, kako kažu, on još uvijek radi taj posao.

“Ne znam od kada radi kod nas, ali mi je bilo čudno. Vidjela sam da ga odnekud poznajem, a onda sam se sjetila da je to doktor Lovre. Čudno mi je to što je on počeo raditi kod nas, te pod kojim uslovima, s obzirom na njegovu prošlost”, rekla je jedna pacijentkinja za “Nezavisne novine”.

A njegova prošlost je, i te kako, poznata brojnim pacijentima. Pacijentkinji je, podsjetimo, 26. jula 2014. godine u prijedorskoj bolnici, osim upaljenog slijepog crijeva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranio i jajnik.

Za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora i kaznu je odslužio u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama.

I to mu nije bila prva presuda, jer je ranije pravosnažno osuđen zbog primanja mita, i to na novčanu kaznu. On je, kako je u toj presudi navedeno, od Sulje K. uzeo mito od 500 evra kako bi sačinio lažni nalaz.

Da je dr Lovre imao problematično ponašanje znaju u Domu zdravlja Kotor Varoš, ali su im, tvrde, ruke bile vezane. Zaposlili su ga, kažu, prije nekoliko mjeseci, ali na određeno vrijeme.

Vladimir Bibić, direktor Doma zdravlja Kotor Varoš, kaže da im je trebao ljekar u Hitnoj pomoći i da su raspisali konkurs.

nezavisne.com