Na startu tradicionalnog međunarodnog turnira “Medulin kup” u Istri fudbaleri Rudar Prijedora poraženi su minimalno (0:1) od ekipe Zrinskog iz Osječkog iz Baranje, hrvatskog trećeligaša. Prvoligaš Republike Srpske primio je gol u drugom minutu sudijske nadoknade i ostao bez boda.

Bila je ovo prvi prijateski meč “rudara” sa Sane na zimskim priprema, a trener Vule Trivunović ističe da ih poraz neće poremetiti u daljim nastojanjima ka postavljenim ciljevima i ostvarenju takmičarskih ambicija u prolećnom delu sezone.

-Što se tiče prve utakmice protiv ozbiljnog protivnika Zrinskog Osječko, kojem je ovo bila četvrta provera forme u pripremama, a nama premijerna, izgledali smo i energetski i taktički dosta sigurni i mirni, što me i te kako raduje. Gol u poslednjem minutu ništa neće promeniti u našem daljem radu. Okrećemo se narednim treninzima i utakmicama svesni stvari koje moramo da korigujemo i automatizujemo, kako bi još bolje igledali na terenu – istakao je Vule Trivunović, šef stručnog štaba Rudar Prijedora za Sportski žurnal.

Prijedorčani nisu kompletni u Medulinu jer je kod kuće ostalo nekoliko fudbalera, neki su povređeni, a neki nisu uspeli da dobiju potrebnu dokumentaciju za ulazak u Hrvatsku, pa će raditi individualno u gradu na Sani do povratka ekspedicije s Jadrana.

-To nam možda malo remeti, ali prebrodićemo i te poteškoće, ništa nije toliko strašno. U susretu sa Zrinskim osječko su prvi put neki momci igrali zajedno, ali je bilo vidno da ima “hemije” i shvatanja u igri što je dobar preduslov za dalje. Došli smo ovde da se spremimo što bolje i kvalitetnije za sve izazove koji nas čekaju u nastavku sezone koji ćemo dočekati u najboljoj formi. Pred nama su još tri utakmice u kojima ćemo uigravati linije tima i pokušati da podignemo za još jedan nivo formu – završio je Vule Trivunović raport iz Istre za Žurnal.

Sportski žurnal