U Pozorištu Prijedor će u srijedu 20.12.2023.godine sa početkom u 19:00 sati biti upriličen drugi po redu svečani Božićni koncert „Božić u
Prijedoru – radujte se narodi“.

Organizatori Božićnog koncerta su Banjolučka biskupija – Župni ured Svetog Josipa u Prijedoru i Bosanski kulturni centar iz Prijedora.

Ovaj kulturni događaj predstavlja nastavak svečanog obilježavanja Božića za vjernike katolika koji žive na području Grada Prijedora, šire prijedorske regije, kao i onih koji žive u iseljeništvu, a potiču s ovih prostora.

Božićni koncert bio je prvi put organiziran pod nazivom „Svečani Božićni koncert – Prvi put u Prijedoru“ 21.12.2019.godine u Pozorištu Prijedor u prisustvu velikog broja vjernika, vjerskih i civilnih velikodostojnika katoličke i drugih vjerskih zajednica, uključujući i biskupa banjolučkog monsinjora Franju Komaricu.

U programu Božićnog koncerta će nastupiti Etno skupina „Čuvarice“ iz Rame i hor „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, sa božićnim pjesmama domaćih i inozemnih skladatelja. Na događaju se očekuje prisustvo velikog broja vjernika župa šire prijedorske, sanske i banjolučke regije, kao i vjerskih velikodostojnika Banjolučke biskupije, te predstavnika političkog, kulturnog i vjerskog života iz Prijedora i šire regije, kao i entitetskih i državnih vlasti.

Pokrovitelj koncerta je Grad Prijedor.

Prevoz vjernika na božićni koncert je osiguran putem lokalnih župnih ureda ove regije.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje i medije.

Za posjetioce je predviđena prigodna zakuska uz kuhano vino i čaj.

ŽUPA SVETOG JOSIPA PRIJEDOR
Župnik vlč. Marko Vidović

UDRUŽENJE BOSANSKI KULTURNI CENTAR U PRIJEDORU
Generalni sekretar Alma Semanić