U Mašinskoj školi u Prijedoru danas su uručene diplome za sedam polaznika koji su uspješno završili obuku za cnc operatera za drvo.

“Ranije sam imao iskustva u preradi drveta, zato sam i odlučio da se prijavim za ovu obuku, ustvari predložili su mi to u firmi u kojoj sam zaposlen. Veoma sam zadovoljan obukom i zahvaljujem se profesoru Aleksandru Vujičiću koji nam je prenio znanje iz ove oblasti”, rekao je Boban Đurić.

“U današnje vrijeme svaka edukacija je dobrodošla. Pronašla sam se u ovom zanimanju”, dodala je Dragana Mudrinić.

Ujedno je 14 polaznika potpisalo ugovore za obuku za cnc operatera za metal.

“Za 14 polaznika će u Mašinskoj školi u narednih šest mjeseci biti organizovana obuka za cnc operatera za metal, koji će nadam se, uspješno završiti tu obuku”, rekao je Borislav Kojić, direktor Mašinske škole Prijedor.

Riječ je o projektu “Kreiranje i izvođenje programa obuke i prekvalifikacije prema aktuelnoj potražnji na tržištu rada”, koji sprovodi Razvojna agencija “PREDA” u saradnji sa Mašinskom školom.

“Pored obuka za cnc operatere za drvo i metal, u proteklih godinu dana realizovano je šest ciklusa obuka, kroz koje je prošlo 66 polaznika. Obuke su bile iz oblasti kreativne industrije i IT-a”, istakao je Goran Rodić, projekt-menadžer Razvojne agencije “PREDA”.

“Odobrena su nam tri nova međunarodna projekta u vrijednosti od 400.000 evra, tiču se IT-a, ruralnog razvoja i drvoprerade. Zainteresovani će biti obavješteni na vrijeme kako bi sa nama uzeli učešće u ovim projektima”, rekao je Aleksandar Drljača, v.d. direktora Razvojne agencije “PREDA”.

Ovaj projekat je finansirao Grad Prijedor sa 45.000 KM. “Grad Prijedor svake godine realizuje niz aktivnosti s ciljem jačanja privrednog ambijenta. Pored podsticaja koje imamo za zapošljavanje visokoobrazovanih mladih ljudi, samozapošljavanje, uvođenje standarda, nabavku mašina, opreme i alata, uveli smo projekat prekvalifikacije i obuke za zaposlene i nezaposlene mlade ljude”, rekao je Rade Rosić, načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Grada Prijedora.

Obuke su za sve polaznike besplatne.

kozarski.com