U Omarskoj je organizovano drugo po redu druženje penzionera.

Prisustvovalo je oko 350 penzionera iz Omarske, Bistrice, Lamovite, ali njihovi gosti iz ostalih mjesta.

“Ovdje se družimo, skupimo se pa svako ima svoje mišljenje, stičemo prijatelje i uvijek ima novina, a ko malo više zna pričati bolje prođe”, kaže Milorad Pušac, predsjednik Udruženja penzionera Omarska.

Predsjednik Udruženja penzionera Petrov Gaj-Trnopolje Dragoljub Mejakić podsjeća da je prvo druženje bilo prošle godine.

“Mi smo to pokrenuli sa 150 ljudi, a sada je došlo 350 ljudi. Pričaju o visini penzija, banjama, znamo kakve su kod nas penzije, to je sve minimnalac “, kaže Mejakić.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar priča da na području Prijedora imaju 23 mjesna udruženja penzionera.

“Svake godine, zahvaljujući gradu Prijedoru i gradonačelniku grada Prijedora, Slobodanu Javoru i njegovim saradnicima Udruženje penzionera grada je u prilici da pomogne organizciju druženja mjesnih udruženja na terenu, mi smo mislili da gradsko udruženje napravi jednom godišnjе druženje, ali imajući u vidu da nas ima 15.000 to je nemoguće, niti ima prilike niti prostora“, rekao je Brdar.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović tvrdi da je prijedorsko gradsko udruženje najaktivnije, te da ima najbolju saradnju sa Gradskom upravom.

“Prijedor ima najbolju Gradsku upravu i najboljeg gradonačelnika koji zaista razumije našu treću generaciji i pomaže, ne samo ova druženja, pomaže banjsko klimatsku rehabilitaciji, ugroženim penzionerima i uvijek je ta konekcija i saradnja najbolja u Republici”, tvrdi Trifunović.

kozarski.com