Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u saradnji sa policijskim službenicima Policijskih uprava Prijedor i Mrkonjić Grad, realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Stočar“ usmjerenu na rasvijetljavanje više krivičnih djela „Krađa“ i 14.06.2024. godine, lišili slobode lica R.K. i R.M. oba iz Banjaluke.

Navedena lica sumnjiče se da su u periodu od 20.05. do 13.06.2024. godine na području Banjaluke, Prijedora i Mrkonjić Grada počinila više krivičnih djela „Krađa“, te da su oštećenim licima pričinila materijalnu štetu od oko 5.000 KM.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 14.06.2024. godine, na području Banjaluke izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice R.K., kojom prilikom je pronađena i oduzeta sitna stoka (tele i jagnjad), građevinska mašina, građa i cement, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.K. i R.M. biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

PU Banja Luka
Foto – ilustracija