Obavještavamo i pozivamo roditelje/staratelje da iskoriste pravo na besplatnu, preporučenu vakcinaciju djece protiv humanog papiloma virusa (HPV), koja se počevši od 04.04.2023. godine kontinuirano obavlja u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Prijedor.

Pravo na besplatnu vakcinaciju imaju djeca oba pola, uzrasta 11-14 godina, a navedeno podrazumijeva da svako dijete koje započne vakcinaciju do svog 15. rođendana, ima pravo da besplatno dobije i narednu dozu, do kompletiranja vakcinacije.

Besplatnom vakcinacijim su obuhvaćena i sva djeca koja su u prvoj polovini 2023. godine pune 15 godina ukoliko proces vakcinacije započnu do kraja juna 2023. godine.

Istovremeno, obavještavamo roditelje da će u narednim danima ovlašteni zdravstveni radnici Doma zdravlja Prijedor obavljati telefonsko pozivanje i zakazivanje zainteresovanih za vakcinaciju, kako bi se izbjegla mogućnost da zbog nedovoljne informisanosti neko dijete propusti mogućnost besplatne vakcinacije.

Sve dodatne informacije u vezi sa procesom vakcinacije i značaju vakcinacije protiv HPV možete dobiti na brojeve telefona 052/238-104 i 066/705-747, kao i na internet stranici Doma zdravlja Prijedor www.domzdravljaprijedor.ba.

Dom zdravlja Prijedor