Dejan Jurišić, koji je bio zaposlen kao inspektor za organizovani kriminal u Policijskoj upravi Prijedor, dobio je otkaz na poslu zbog više krivičnih djela koji je počinio, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, Jurišić je sarađivao i sa Daliborom Railićem zvanim Dugi, a koji je naručilac ubistva načelnika krim policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak protiv policijskog službenika D.J. i istom izrekla disciplinsku mjeru prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti „Zloupotrebe ili prekoračenje ovlašćenja“ i „Ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva“ Pravilnika o disciplinskom postupku.

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su D.J. dana 5. Septembra prošle godine zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio krivična djela „Zelenaštvo“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, nakon čega je suspendovan i protiv njega je podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka – pojasnili su MUP Srpske.

srpskainfo.com