Zagrljaji i poneka suza radosnica.

Tako bi se mogao opisati susret generacije koja je 1978. godine završila Mašinsku školu.

Te godine zvanje mašinskog tehničara stekao je i Mladen Prodan.

Radio je u Njemačkoj, Indiji, Kanadi i Norveškoj.

Vratio se u Prijedor i kako nam u šali kaže sada je u “prvom razredu penzije”.

“S pravom mogu da kažem, jer to kažu i naši profesori, da smo posebna generacija. Mi smo najbrojnija generacija, ali i generacija koja se najčešće okuplja”, ističe Prodan.

Iz Austrije je stigla i Munevera Jahić.

Ističe da je za svakoga ko je dočekao 45 godina mature to sreća, radost i zadovoljstvo.

“Ovo je nešto posebno i izuzetno za mene. Ovo se nikad ne zaboravlja, kao i ona lijepa vremena koja smo proveli u ovoj školi”, istakla je ona.

Danas su ovo uspješni porodični ljudi, radnici i privrednici, koji su posvećeni svom poslu i koji pružaju podršku sadašnjim učenicima Mašinske škole.

Preduzeće “Inving invest inženjering” na čijem je čelu Goran Bojić, nekadašnji učenik ove škole, obezbijediće praktičnu nastavu i stipendiju za tri najbolja učenika ove škole koji se školuju za alatničara.

“Želimo na taj način da potpomognemo stvaranje mladih tehničkih radnika, koji su neophodni za nova zapošljavanja i za nove tehnologije”, istakao je Bojić.

Bila je ovo prilika da se nekadašnji školski drugovi okupe na školskom času i sa profesorima evociraju uspomene na najljepše životno doba.

Da su im vrata uvijek otvorena, poručilo je rukovodstvo Mašinske škole.

“Drago nam je što možemo da pokažemo gdje su danas ljudi koji su bili učenici ove škole. To su uspješni privrednici i inženjeri i treba da se ugledamo na njih i da težimo da u svom poslu budemo što bolji i uspješniji”, istakao je Borislav Kojić, direktor Mašinske škole Prijedor.

Generacija iz 1978. godine brojala je 71 mašinskog tehničara, koji su se školovali u dva odjeljenja.

Na času školskih uspomena okupilo se njih tridesetak.

kozarski.com