Grad Prijedor je dokumentaciju o projektu izgradnje kanalizacione mreže u naselju Tukovi, odnosno dio kojim raspolaže, dostavio policiji, rekao je danas gradonačelnik Slobodan Javor na sjednici Skupštine grada.

Odgovarajući na pitanje odbornika u Skupštini grada ko su bili izvođači radova, a ko nadzorni organi u ovom projektu, Javor je rekao da ne može previše ulaziti u detalje dok policija radi istragu niti izlaziti u javnost sa dodatnim informacijama, osim da je nadzorni organ bila firma “Eptisa”, a izvođač radova firma “Prijedorputevi”.

“Imamo u finansijama svu papirologiju i neophodnu dokumentaciju, upravo ono oko čega smo govorili zbog čega je vršeno plaćanje. Ima više osnova, više nekih računa, faktura… Uglavnom, to se sve sada prikuplja i ovjerava i dostavlja nadležnim organima koji su dobili i zvaničan dopis prije nekoliko dana”, rekao je Javor na sjednici gradske Skupštine.

On je naglasio da su se stvari u vezi sa projektom, rađenim od 2008. do 2017. godine, a koji nikad nije profunkcionisao, pomjerile sa mrtve tačke.

“Jedno vrijeme se nije ni razgovaralo, niko se nije htio upuštati. Mi smo se upustili u to. Idemo transparentno i sve što mi budemo znali – znaće i javnost”, istakao je Javor.

Grad Prijedor prošle godine je sa 200.000 KM finansirao snimanje i analizu stanja na terenu koje je obavila firma “Radis” iz Istočnog Sarajeva koja je utvrdila da je kanalizacija neupotrebljiva, a da je za rekonstrukciju potrebno od pet do 6,2 miliona KM.

SRNA