Ekipa “FSA Prijedor” deklasirala je OFK “Brdo” u susretu Druge lige Republike Srpske-Grupa Zapad.

U gradskom derbiju drugoligaša koji je odgođen 19. aprila zbog vode na dijelu stadiona “Poljana”, domaći su slavili rezultatom 4:0.

Zanimljivo, na ovom meču je bilo više gledalaca nego na prvoligaškom susretu “Rudar-Prijedora” i “Slavije” koji se igrao gotovo u isto vrijeme na Gradskom stadionu u Prijedoru.

utakmica samo što je počela a ekipa “FSA Prijedor” je povela 1:0.

Igrao se 3. minut kada je odbrambeni fudbaler gostiju u želji da otkloni opasnost ispred svog gola napucao saigrača Miljevića a lopta je završila u mreži iza leđa golmana Vidovića.

Trebalo je desetak minuta ekipi “Brda” da dođe do svoje prepoznatljive pas igre i ugrozi gol domaćih.

Do kraja poluvremena imali su nekoliko dobrih prilika ali su golman Milinković i odbrana “FSA Prijedor” bili na visini zadatka.

Najlošiji pojedinac susreta bio je sudija Šarić iz Gradiške koji je unosio nervozu među igrače pogrešnim odlukama.

Sreća leži u činjenici da se fudbaleri oba tima dobro poznaju, mnogi su bili saigrači, ili zajedno nastupaju na turnirima u malom fudbalu, pa se nekoliko puta tokom prvog dijela igre desilo da igrači korektno priznaju da je sudija pogriješio u odlukama.

U tome je prednjačio fudbaler domaćih Vedran Mršić koji je dobio zaslužene aplauze kako protivničkih igrača tako i objektivne publike.

Da je ovo bio njegov dan, Mršić je pokazao u drugom poluvremenu.

Pogodio je mrežu gostiju u 62. minuti za 2:0.

Potom je samo tri munuta kasnije Vujčić postigao treći pogodak za “FSA Prijedor” da bi već u 74. minuti Mršić svojim drugim golom postavio konačnih 4:0.

FSA Prijedor: OFK Brdo 4:0

Prijedor
Stadion “Poljana”
Sudija: Slaviša Šarić (Gradiška)
Gledalaca: 300
Žuti kartoni: Karupović, Miodragović, Miljević (Brdo)

FSA Prijedor
D.Milinković, Golić, Rečević, Mršić (Tadić), Rudak, Mikić, Stegić, Kovačević (Knežević), Vujčić, Sadžak, Marinović (Babić)

OFK Brdo
Vidović, Trkulja, Krneta, Vujatović (Dedić), Karupović, Bundalo, Miljević, Miodragović, Isaković (Karajica), Sarhatlić (Stupar), Stević (Kuridža)

Tekst i foto – www.prijedordanas.com