Dražen Vrhovac, koji se trenutno nalazi na poziciji vršioca dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, tvrdi da će Prijedor, čiji je i sam mještanin, uskoro dobiti novu bolnicu.

Vlada RS će, kako je naveo, na prvoj narednoj sjednici donijeti odluku o izgradnji objekta čija će vrijednost biti oko 70 miliona evra.

“Vlada RS će na prvoj narednoj sjednici donijeti odluku o izgradnji gradske bolnice u Prijedoru čija vrijednost će biti oko 70 miliona evra”, rekao je sinoć Vrhovac, koji je potpredsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor i kandidat za narodnog poslanika.

Tvrdi da se stranka čiji je član odlučila za velike projekte, a jedan od njih je izgradnja gradske bolnice u Prijedoru.

“Prije dva dana završene su studije i sva dokumentacija koju je Ministarstvo zdravlja odobrilo i na prvoj sjednici Vlade Republike Srpske biće donesena odluka o izgradnji najsavremenije bolnice sa 300 kreveta. Ovim ćemo u narednih 30 godina uspjeti da riješimo pitanje dobre zdravstvene zaštite za sve ljude koji žive u našoj široj regiji“, rekao je Vrhovac.

Iako je u toku kampanja, sa brojnim “predizbornim obećanjima”, nema sumnje da će ova informacija, pod uslovom da se pokaže kao tačna, što ćemo brzo saznati, obradovati stanovnike prijedorske regije, koji već godinama zdravstvene usluge dobijaju u starom i neuslovnom objektu.

unaworld.com/ba