Od subote ukoliko putujete od Prijedora do Banjaluke treba malo duže vožnje, strpljenja i više živaca. Alternativni putni pravac od Omarske, preko Gradine, Slavićke, do banjalučkog Lauša dvadesetak kilometara je duži od onog magistralnog na koji smo navikli.

Vozači kažu da je cesta u dobrom stanju, dobro obilježena i da bar za sada, mada cestom saobraćaju teretnjaci i autobusi, nema veće gužve. Ono što je najvažnije je da ovaj pravac u dosta dobrom stanju. Doduše, mještani nisu navikli na ovoliku gužvu, jer sad na ovoj dionici dnevno i radnim danima saobraća najmanje nekoliko hiljada vozila. Onim koji se odluče na ovaj putni pravac, mada do Banjaluke mogu i preko Gradiške kratak savjet da prate putokaze.

Iz preduzeća ”Prijedorputevi” ističu da radovi teku po planu, a nadaju se i da će im vrijeme ići na ruku. ”Ono što mogu u ovom trenutku reći je da radovi teku po planu i po predviđenoj dinamici. Otprilike nekih kilometar i po dnevno odradimo asfalta. Nadamo se da će vrijeme biti dobro i da će ako bude ta dinamika biti sve završeno u predviđenom roku”, naveo je Radenko Crnogorac, direktor ”Prijedorputeva”.

Iz “Prijedorputeva” preciziraju i rokove završetka radova na rehabilitaciji dionice Ivanjska – Dragočaj – prijedorska petlja navodeći da bi sve, ukoliko ne bude nekih problema trebalo biti završeno do 19. juna. Do tada vozačima preporučujemo dodatni oprez, jer alternativni putni pravac i nije magistralni put.

kozarski.com