mira-bihac-plakatRukometašice „Mire“ u derbiju začelja Premijer lige BiH, u okviru 14. kola, dočekuju večeras posljednjeplasiranu na tabeli, ekipu „Bihaća“, koju od ove zime sa klupe predvodi iskusni stručnjak Rade Unčanin.

Prijedorčanke žele „reprizu jeseni“, kada su u gradu na rijeci Uni slavile pobjedu nad ovim rivalom od 28:25.

-Bišćanke su te koje su pod pritiskom, a mi nemamo razloga da strahujemo. Igramo na našem terenu, pred našom publikom. Pozivamo je da dođe da nas podrži i uživa u dobroj i kvalitetnoj utakmici. Uz dobru odbranu i sigurnu realizaciju u napadu, slavićemo pobjedu i u Prijedoru – sa optimizmom poručuje trener domaćih Ljubica Ivetić.

Ovaj susret imaće posebnu težinu za još jednu rukometašicu iz Prijedora. Riječ je o Tatjani Dukić, koja je deceniju provela u „Miri“, a ovoga puta igraće prvi put protiv matičnog kluba. Sa svojim novim klupskim drugaricama želi pobjedu.

-Poznajem dobro svoje bivše saigračice, cijenim ih, jer „Mira“ je još uvijek aktuelni osvajač sva tri trofeja, šampionske titule, Kupa BiH i Kupa RS. „Bihać“ je dokazao da je zasluženo ušao u premijerligašku konkurenciju i da mu je mjesto u njoj. Uz trenera Unčanina, koji vjeruje u nas, sve smo spremne da pružimo maksimum protiv dobrog rivala i pametnom igrom osvojimo sva tri boda – istakla je Dukićeva.

Utakmica Mira:Bihać počinje u 18 časova, a ulaz na tribine sportske dvorane „Mladost“ je slobodan.

N.Đerić/A.Drakulić