saobracajka modrica (1)U jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Botajica na ulazu u Modriču poginuo je vozač automobila “folksvagen polo” čiji su inicijali M.S. iz Šamca, dok su lakše povrijeđeni vozač kombija “fiat dukato” R.B. iz Prijedora i njegov suvozač B.M, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Saobraćajna nesreća dogodila se rano jutros u 3.15 časova na magistralnom putu Doboj – Modriča.

Dolaskom na lice mjesta pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj došli su do saznanja da je u kombiju, vlasništvo preduzeća iz Prijedora, prevožen radioaktivni materijal – iridijum 192 iz Instituta za nuklearne nauke “Vinča” Beograd za potrebe preduzeća iz Prijedora.

Odmah je obezbijeđeno lice mjesta i obaviještena nadležna Regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu bezbjednost BiH.

saobracajka modrica (2)Nakon što je ovlašteni službenik Agencije utvrdio da u saobraćajnoj nesreći nije došlo do oštećenja i ispadanja izvora iz kontejnera u kojem se nalazio radioaktivni materijal, te da nema opasnosti po ljude i okolinu, policija je izvršila uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju.

Uviđajem je utvrđeno da se saobraćajna nesreća dogodila tako što je automobil “polo”, koji se kretao u pravcu Modriče, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i sudario se sa kombijem “fiat dukato”.

Nakon sudara kombi je sletio sa kolovoza u kanal prevrnuvši se na bočnu stranu, dok se “polo” zaustavio na kolovozu.

Na dijelu magistralnog puta gdje se dogodila saobraćajna nesreća od 3.15 do 11.10 časova saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen.

Vozila, koja su se kretala u pravcu Banjaluke i Doboja, preusmjeravana su na alternativne pravce, na dionice puta prema Jakešnici i Podnovlju.

SRNA

Pogledajte prilog RTRS-a.
saobracajka modrica (3)