rudar prijedor-podgrmec-prijateljska (15)U Rudar-Prijedoru, koji je jesenji dio prvenstva Prve lige Republike Srpske okončao na trećem mjestu sa 24 boda, koliko ima i drugoplasirana Kozara iz Gradiške, a dva manje od lidera trebinjskog Leotara, sa optimizmom dočekuju nastavak takmičenja.

Zeleno-crni su boravili osam dana u Makarskoj (Hrvatska), bilo je problema sa terenima po povratku zbog vremenskih neprilika, a, kako ni renovinari glavni teren Gradskog stadiona nije u najboljem stanju, proljećne borbe za bodove počeće u Ljubiji, gdje u subotu dočekuju gatačku Mladost.

Izvjesno je da će tamo biti domaćini i Napretku iz Donjeg Šepka. Prijedorčani su imali na programu 11 kontrolnih mečeva kroz kojih se došlo do najboljeg tima.

-Prije svega naša želja je da, iako je i prethodnih godina bilo najava da će se pružati šansa igračima poniklim u klubu, ali su ostajale bez potvrde na terenu, afirmišemo veći broj momaka iz Omladinskog pogona, te su zato i potpisani ugovori sa sedmoricom i u krugu su kandidata za prvi tim. Pokušaćemo da pružimo što bolje igre, sa akcentom na borbenost i brzinu, a ukoliko nam se, uz povoljan raspored u drugom dijelu, ukaže prilika da osvojimo prvo mjesto, sigurno ćemo znati da je iskoristimo. Povratak u Premijer ligu BiH bio bi svakako značajan i za ambicije darovitih mladića koje imamo – rekao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Zoran Bujić.

Podsjetimo, u Rudar-Prijedor ove zime došli su: Bojan Burazor (Travnik), Dragan Ristić (Mladost, Velika Obarska), Filip Arežina (Rudeš, Hrvatska), Danko Pavković (Inđija, Srbija), Edvin Hamzić (Sloboda, Novi Grad), Njegoš Despotović (Tekstilac, Derventa), Borislav Nišević (Bratstvo, Kozarac), Emir Kukavica (Podgrmeč, Sanski Most) i golman Marko Reljić (Borac, Kozarska Dubica), a otišli su: Ajdin Redžić (Borac, Banjaluka), Saša Stijepić (Krupa na Vrbasu), Igor Mirković, Rastko Rokvić (Kozara, Gradiška), Borislav Mikić, Dragoslav Stakić (Podgrmeč, Sanski Most), Milenko Devušić (Župa Superpetrol, Milosavci), Saša Pušac (Borac, Kozarska Dubica), Aco Đokić (Podrinje, Janja) i golman Slaviša Stupar (Kozara, Donji Orlovci).

N.Đerić/A.Drakulić