golub-izložbaU Prijedoru je poslije sedam godina pauze ponovo zaživjelo Sportsko-ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub”, čija tradicija datira iz 1979. godine.

“Društvo je ponovo aktivirano prošlog mjeseca i već za početak aprila pripremamo izložbu sitnih životinja kakva je u Prijedoru posljednji put održana 2005. godine”, rekao je danas Srni sekretar ovog društva Branko Stojanović.

Društvo u svoje članstvo prima ne samo odgajivače nego i ljubitelje sitnih životinja.

“Član ne mora obavezno posjedovati ili uzgajati sitne životinje, nego su dobrodošli svi koji vole sitne životinje”, pojasnio je Stojanović.

Na izložbi sitnih životinja, koja će biti održana od 3. do 5. aprila u prostorijama Mjesne zajednice Urije, posebna pažnja biće posvećena djeci. Sva djeca koja donesu svoje sitne životinje dobiće zahvalnice za učešće.

“Cilj nam je da se djeca druže jedna s drugima, da se druže sa životinjama i da se odvoje od računara”, kaže Stojanović.

On je napomenuo da u sitne životinje ne spadaju psi niti mačke, nego ptice pjevačice, ukrasna živina, kunići, golubovi, akvarijumske ribice, hrčci, zamorci i takozvana teraristika.

“Dobrodošli su i vlasnici kornjača, zmija, guštera i pauka”, dodao je Stojanović i najavio da će posljednjeg dana izložbe biti organizovana prodajna berza sitnih životinja za sve zainteresovane za kupovinu ili prodaju ovih vrsta.

SRNA