gradska uprava prijedor-seminarU organizaciji Privredne komore Republike Srpske u Prijedoru je održan seminar „Medijska promocija sertifikovanih opština“ sa ciljem upoznavanja učesnika sa odnosima s javnošću i posebnim naglaskom na odnose s medijima. Riječ je o edukaciji koja će službenicima Gradske uprave pomoći da na prihvatljiv način medijski prezentuju svoj grad odnosno sertifikat koji ova lokalna zajednica ima kao najbolje poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi.

Grad Prijedor je 2013.godine proglašen lokalnom zajednicom koja je najviše učinila na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i nosilac je sertifikata grada sa povoljnim poslovnim okruženjem BFC. Prijedor je time još jednom pokazao da se i u vremenu ekonomske, finansijske i moralne krize drži svog programa u kojem se prioritet daje jačanju ekonomije i većem zapošljavanju.

Vođa Tima za BFC sertifikaciju Prijedora Mirjana Ostojić je istakla da je pored obimnih kriterijuma koji su u ovom procesu sertifikacije ispunjeni, veoma važna ke i promocija BFC grada i prednosti koje ima u odnosu na ostale gradove i opštine u RS, BiH kao i u jugoistočnoj Evropi za koji je grad Prijedor i dobio ovo laskavo priznanje.

„Medijska promocija BFC grada Prijedora značajna je iz više razloga,a li je naš prioritet da istaknemo konkretne prednosti i usluge koje mi nudimo i o kojima ćemo u narednom periodu govoriti u našim oblicima medijskih predstavljanja“, kazala je Ostojićeva.

Ona je dodala da je to jedna od faza ovog projekta, a u narednom periodu grad Prijedor prelazi u pripremu za resertifikaciju i pridružuje se onim gradovima i opštinama koji u ovaj proces ulaze prvi put.

Prezentaciju o značaju medijske promocije ovog sertifikata održali su Vladimir Blagojević, magistar komunikoloških nauka sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu i odnosima s javnošću i Mariana Šarčević, diplomirani novinar sa decenijskim iskustvom u radu sa medijima.

www.prijedorgrad.org