mira-katarina-foto izvjestaj (1)Uspješno su rukometašice „Mire“ startovale u proljećnom dijelu prvenstva Premijer lige BiH, pošto su u 12. kolu ostvarile petu ovosezonsku pobjedu, savladavši pred svojim vjernim navijačima trećeplasiranu „Katarinu“ sa 32:27(15:13).

Poslije početnog „minusa“ u 3. minuti i „egala“ do 8. minuta, Prijedorčanke, uz pouzdanu na golu Enu Briševac, čvrstom odbranom i kontrama krilnih igračica Milice Došen i Šejle Kararić, dolaze u 18. minuti do četiri gola viška (11:7), da bi rival „zaprijetio“ u 28. minuti (13:12). Ipak na odmoru je na semaforu stajalo 15:13.

Dobivši na samopouzdanju, jer su vidjele da mogu da iznenade favorita, domaće, uz „buđenje“ sestara Jelene i Dragane Mutić, prave seriju od 6:0 do 38. minuta (21:13), a kada su u 45. minuti imale prednost od devet golova (25:16) činilo se da će mirno privesti susret kraju.

mira-katarina-foto izvjestaj (2)Međutim, nisu tako mislile Mostarke u čijim redovima su se posebno isticale Maja i Klaudija Knezović, i učinile su sve da naprave preokret. Iskoristile su posebno trenutke kada je na dva minuta isključena Dunja Kunovac, koja je bila neprelazna u odbrani, a isticala se i asistencijama u napadu i nad njom je načinjeno i dosta penala. Sem toga Briševčeva je mjesto među stativama, zbog povrede, prepustila mladoj Mariji Gligorević, a nada „Mire“ imala je dvije odlične intervencije.

Gošće smanjuju u 53. minuti na 28:24, ali, kada je to najpotrebnije, stvar u svoje ruke uzima najbolja na terenu, iskusna Nevena Lukač i „Katarina“ se morala pomiriti porazom. Tim prije što je u 56. minuti ostala bez Jelene Kekić, koja je dobila crveni karton zbog trećeg isključenja.

-Sama pozicija na tabeli govori o kvalitetu našeg protivnika. Znali smo da neće biti lako, ali presudili su naša odbrana i borbenost od prvog do posljednjeg minuta. Više smo željeli pobjedu i taj motiv da se do nje dođe, a ujedno potvrdimo da smo, uz dobar rad u pripremnom peridou, iskusniji za jesenji dio u kojem smo ušli gotovo sa novom postavom, donijeli su nam tri boda. Sada mnogo mirnije dočekujemo naredna iskušenja – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

mira-katarina-foto izvjestaj (3)„Mira“: „Katarina“ 32:27(15:13)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 200
Sudije: Goran Ilić i Vedran Paleksić (obojica iz Doboja)
Sedmerci: Mira 11(10), Katarina 3(3)
Isključenja: Mira 6 minuta, Katarina 10 minuta
Crveni karton: Jelena Kekić (Katarina) u 56. minuti (treće isključenje na po dva minuta)

MIRA:
E.Briševac-12 odbrana, J.Briševac, Karačić, Kunovac 3, Damjanović 3,Suvajac, Tintor, Kararić 4, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić 1, Lukač 10, Sladaković, J.Mutić 4, Došen 7, Gligorević-2 odbrane
Trener: Ljubica Ivetić

KATARINA:
M.Knezović 7,Radić, Vrančić, Pandžić, Jarak 5, K.Knezović 9, Marta Gudelj-6 odbrana, Kekić 5, Šklebar 2, Križanac-8 odbrana + 1 sedmerac
Trener: Kornelija Rajković

Tekst i foto – N.Đerić/A.Drakulić – www.prijedordanas.com
mira-katarina-foto izvjestaj (4) mira-katarina-foto izvjestaj (5) mira-katarina-foto izvjestaj (6) mira-katarina-rezultat (2) mira-katarina-rezultat (1)