turisticka organizacija prijedor-sajam beograd (1)Turistička organizacija grada Prijedora je uzela aktivno učešće na 37. Međunarodnom sajmu turizma koji je okupio najznačajnije subjekte turističke ponude i tražnje, gdje se predstavilo preko 1.100 izlagača iz čitavog svijeta.

Ove godine sajam je organizovan u periodu od 19.02.do 22.02.2015. godine, a o samom značaju sajma turizma u Beogradu govori činjenica da je ovaj sajam član veoma uticajne svjetske asocijacije turističkih sajmova i vodeći sajam turizma u cijelom regionu jugoistočne Evrope.

Partner ovogodišnjeg sajma turizma bio je Abu Dabi, koji je na Beogradskom sajmu predstavio svoju turističku ponudu. Turistička organizacija grada Prijedor se predstavila nazajedničkom izložbenom prostoru Turističke organizacije Republike Srpske na kojem se predstavila kompletna turistička ponuda Republike Srpske, a sajamski prostor je obezbedilo predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

turisticka organizacija prijedor-sajam beograd (2)U toku svih dana trajanja sajma, zapažena je izuzetna zainteresovanost za turističko tržište Republike Srpske, a turistička ponuda je predstavljena putem promotivnih brošura, letaka, kataloga, DVD prezentacija i ostalog propagandnog materijala.

Turistička organizacija Prijedor je na sajmu predstavila promotivni materijal o gradu Prijedoru, odnosno brošure „Turistički vodič“, „Lov i ribolov“, „Smještaj i ugostiteljstvo“, „Rukotvorine i suveniri“, „Potkozarska trpeza“ i “Turistički vodič Nacionalnog parka Kozara”.

Sav propagandni materijal koji je postavljen na sajmu je iskorišten, odnosno da je distribuiran na sajmu, a s obzirom da su prezentacija i promocija jedan od najbitnijih preduslova za razvoj turizma, Turistička organizacija grada Prijedora će i dalje uzimati aktivno učešće na sajmovima u zemlji i inostranstvu.

Turistička organizacija grada Prijedora