Svim medicinskim sestrama i zdravstvenim tehničarima Doma zdravlja Prijedor, upućujem najiskrenije čestitke povodom 12. maja, Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava širom svijeta u znak sjećanja na Florens Najtingejl (1820 – 1910) začetnicu modernog sestrinstva.

Povodom vašeg praznika izražavam vam iskrenu zahvalnost za nesebičan trud, izraženu stručnost i požrtvovanost radu i humanost koji pokazujete tokom pružanja zdravstvenih usluga i zdravstvene njege bolesnih i povrijeđenih sugrađana.

Vaš danonoćni angažman i hrabrost koju ste pokazali tokom borbe protiv virusa korona, ostaće zauvijek zapamćeni u istoriji našeg doma zdravlja.

Želim da i dalje budete posvećeni vašem humanom pozivu za dobrobit svih pacijenata i razumijevanju njihovih potreba, te da neprikidno radite na ličnom profesionalnom razvoju.

Ovim putem želim i da zahvalim Zdravstvenoj ustanovi “Moja apoteka” Banja Luka, koja je prepoznala značaj i ulogu medicinskih sestara u zdravstvenom sistemu i na vaš praznik svim medicinskim sestrama Doma zdravlja Prijedor uručila prigodne poklone.

S poštovanjem,
Slobodan Javor, v.d. direktora Doma zdravlja Prijedor