srna-semafor gomjenica (1)U neposrednoj blizini područne škole u Gomjenici kod Prijedora postavljen je pješački semafor radi povećanja bezbjednosti učenika, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 7.000 KM.

Šef Odsjeka za saobraćaj grada Prijedora Aleksandar Jeftić rekao je da je učenicima pokazano da treba da pritisnu taster na semaforu, sačekaju zeleno svjetlo i potom pređu ulicu.

“Prije nekoliko godina postavili smo prvi pješački semafor na Urijama i pokazao se dobrim za bezbjednost učenika, tako da smo uvjereni da će ista investicija i u ovom naselju biti opravdana”, rekao je Jeftić novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da je u Gomjenici ranije bila postavljena tabla naseljenog mjesta koja je ograničavala brzinu vožnje na 50 kilometara na sat, ali su vozači to često kršili, kao i da su doskora u blizini škole bili ležeći policajci, ali su u zimskom periodu skidani da bi mehanizacija mogla čistiti snijeg.

srna-semafor gomjenica (2)“S obzirom na to da je riječ o saobraćajnici Prijedor – Busnovi koja je duga dvadesetak kilometara i gdje su se dešavale teške saobraćajne nezgode, u naselju Petrovo postavljen je i znak opšte opasnosti, a sada i ovaj semafor sa najavom na zahtjev mjesne zajednice Gomjenica i ovdašnje područne škole”, dodao je Jeftić.

On je najavio da će biti obnovljena i horizontalna signalizacija i poboljšana rasvjeta na dijelu puta gdje je postavljen novi semafor, čim vremenske prilike dozvole.

U gradu Prijedoru ima pet standardnih semafora na raskrsnicama i dva pješačka semafora.

SRNA