Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas prilikom posjete novoosnovanom Odjeljenju za poljoprivredu i ruralni razvoj da je cilj formiranja ove nove organizacione jedinice u Gradskoj upravi, veća podrška poljoprivrednim proizvođačima.

“Odlučili smo da bude locirano na Pećanima kod zelene pijace, što je jako značajno za građane da će imati odjeljenje na jednom mjestu, a i za ljude koji rade ovdje da imaju veći promet. Očekujemo da će ovo biti prvi korak ka boljem razvoju poljoprivrede i odnosa Gradske uprave prema poljoprivrednicima i da će ta saradnja biti još bolja”, rekao je Pavlović.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Danijel Egić izjavio je da je ovo jako dobar potez nove gradske vlasti i da poljoprivreda zaslužuje da ima posebno odjeljenje i zbog činjenice da je gotovo 70 odsto površine Prijedora ruralno područje i da na tom području živi oko 40.000 ljudi.

“Na ovaj način će poljoprivrdnici moći da brže jednostavnije i kvalitetnije obave sve svoje potrebe”, ocijenio je Egić i najavio da će najprije raditi na završetku hladnjače u Omarskoj i na novom programu za podsticaje.

Direktor Gradske tržnice Prijedor Darko Zgonjonin rekao je da je zgrada zelene pijace na Pećanima do sada bila neiskorištena i pozdravio je odluku Gradske uprave da tu smjesti novo odjeljenje.

“Smatram da će i grad i građani i Gradska tržnica imati višestruku korist od ovog poteza”, dodao je Zgonjanin.

prijedorgrad.org