Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović je danas posjetio mjesnu zajednicu Gornja Lamovita gdje je sa mještinama razgovarao o aktuelnim životnim pitanjima i problemima sela.

“Ovdje je u toku izgradnja društvenog doma, a ugovor je potpisan u novembru prošle godine upravo na inicijativu predsjednika Savjeta mjesne zajednice koji je sve ovo i pokrenuo. Gradu je ispostavljena prva privremena situacija od 70.000 KM koju će Grad da plati, a ukupan iznos ovog dijela radova do krova je 124.000 KM koji se sutra završava, a onda ćemo odrediti slijedeće faze završetka ovog objekta”, izjavio je Pavlović novinarima.

On je dodao da je vrijednost radova više od 300.000 KM i najavio etape u daljim radovima kako bi objekat, koji mještani čekaju više od 40 godina, konačno bio i završen.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Lamovita Dalibor Lajić je potvrdio da na ovom području živi oko 2500 stanovnika za koje je ovo kapitalni objekat za život i opstanak života na selu.

“Zahvalni smo gradonačelniku koji će omogućiti sredstva, a i njegova današnja posjeta nam je garancija da će ovaj objekat biti završen i da će biti u funkciji građana ove mjesne zajednice u naredne 3-4 godine budući da je riječ o zaista velikom objektu”, rekao je Lajić.

On je dodao da će u novom domu biti mjesta i za regionalnu kancelariju Lamovite i Bistrice koja je trenutno smještena u obližnjoj ambulanti porodične medicine, a planirani su i drugi sadržaji za poboljšanje kvaliteta društvenog života svih generacija Gornje Lamovite.

www.prijedorgrad.org