Tijelo Prijedorčanina Mihajla Stupara (47), zvanog Šmit, pronađeno je jutros pored rijeke Sane u prijedorskom naselju Raškovac, a utvrđeno je da je, po svemu sudeći, premlaćen bejzbol palicom, s tim što dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je pregažen i vozilom.

Izvori “Nezavisnih” ističu da je on prije nešto više od dva mjeseca izašao iz zatvora.

Istražioci tragaju za ubicama: Poznat identitet žrtve mučkog zločina u Prijedoru – FOTO/VIDEO

“Robijao je zbog droge u Kazneno-popravnom zavodu Doboj, a na uslovni otpust izašao je 30. decembra prošle godine”, pojasnili su naši izvori.

Kako dodaju sagovornici “Nezavisnih novina”, Stupar je brutalno ubijen, s tim što se utvrđuje kad je tačno zločin počinjen i ko iza svega stoji.

Policijska uprava Prijedor: Pronađeni tragovi ukazuju na ubistvo – VIDEO

“U pitanju je, najblaže rečeno, svirepo ubistvo. Ima modrice i povrede doslovno od koljena do glave. Glava mu je smrskana. Sav je modar po prsima, stomaku… Pronađeni su dijelovi tvrdog predmeta, a sve nam govori da je riječ o palici kojom je pretučen”, ističu izvori “Nezavisnih”.

Kako dodaju naši sagovornici, biće obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdile tačne okolnosti odnosno uzrok smrti.

Ubistvo u Prijedoru: Muškarca nasmrt pretukli bejzbol palicom, pa pregazili automobilom – FOTO/VIDEO

“Trebalo bi da se utvrdi redoslijed nanošenja povreda, odnosno da li je prvo premlaćen pa udaren vozilom, ili obrnuto. U svakom slučaju, povrede koje ima pokazuju da je riječ o brojnim udarcima palicom, s tim što postoje i tragovi koji ukazuju i da je pregažen automobilom”, pojasnili su naši sagovornici.

Čim je tijelo pronađeno, na teren je otišao veliki broj policajaca, ali i dežurni tužilac, koji je rukovodio uviđajem, a koji je trajao satima.

U Prijedoru pronađeno beživotno tijelo muškarca, u toku uviđaj

Kako su nam potvrdili izvori upućeni u istragu, u toku je potraga za ubicom, ili više njih.

U Raškovcu je danas bilo opsadno stanje – gotovo na svakom koraku bilo je policije.

Mještani su šokirani te kažu da je strašno to što se dogodilo.

Detalji brutalnog ubistva u Prijedoru: Muškarcu slomljena lobanja

Ubijeni Stupar, prema riječima naših sagovornika, dovođen je u vezu s trgovinom droge, a policija ga je dovodila u vezu i s razbojništvom, krađom vozila te nanošenjem povreda.

Podsjetimo, kako je ranije objavljeno, on je hapšen u akciji “Kondor 1” 2015. zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila švercom droge.

Stupar je, inače, prije nekoliko godina brutalno izboden. Njemu je u junu 2018. godine nanesno više od 15 rana i krvav je došao u prijedorsku Opštu bolnicu te zatražio pomoć, a nakon toga policiji otkrio da se sukobio sa sugrađanima Vanjom Vukovićem (33) i Daliborom Railićem (33).

Prošle godine Vuković i Railić optuženi su za taj brutalan napad. Prema dostupnim informacijama, u optužnici se navodi da su Stupara napali 22. juna 2018. godine kada su se sva trojica sastala u jednom gradskom kafiću.

Optuženi dvojac je, dodaje se, žrtvu pozvao da se s njima ide provozati golfom, na što je on pristao. Odvezli su se u šumu kod Orlovaca, nedaleko od Prijedora, gdje se desio napad. Stupar je, ističe se, sjedio na mjestu suvozača, a vozilom je upravljao Vuković, dok je Railić sjedio pozadi.

U optužnici se navodi da je Vuković nožem ubo Stupara u rame, nakon čega se u napad uključio i Railić, koji je takođe imao nož. Obojica su, dodaje se, žrtvu nožem ubadali i nanijeli su mu povrede u predjelu grudnog koša, leđa, nogu i ruku.

Tom prilikom su, kako je objavljeno, galamili na njega i pitali ga zašto ih odaje policiji i “uvaljuje”. Stupar je nekako uspio da pobjegne i potom ode u bolnicu u Prijedoru, u koju je stigao sav krvav. Navodno je tada imao sreće, jer mu je oštrica noža za samo centimetar ili dva promašila plućnu maramicu.

nezavisne.com