Nikola Kondić (21) iz Prijedora, u gejmerskim krugovima poznatiji kao “El Chap1nho“, pobjednik je domaćeg izdanja globalnog eSport turnira Red Bull Solo Q.

Podsjećamo, početkom avgusta ove godine on je savladao konkurente iz BiH i tako rezervisao kartu za veliko finale koje će se krajem novembra održati online.

Nikola će odmjeriti snage protiv 16 regionalnih prvaka, a nastupat će pod zastavom BiH.

”Dolazim iz Prijedora, studiram na Elektrotehničkom fakultetu i imam 21 godinu”, kaže Kondić.

Inače, bh. šampion je u ranoj fazi skrenuo pažnju na sebe. Protivnike je često znao iznenaditi netipičnim igrama i odabirom heroja.

”Super je osjećaj biti prvak. Uostalom, to je dokaz da se višegodišnji trud isplatio”, tvrdi Nikola.

Premda je Kondić trebao putovati u Dansku na završnicu, zbog trenutne situacije to nije moguće. Ipak, ozbiljno se sprema za naredna iskušenja.

”Tri do četiri sata dnevno treniram. Naravno, kako se približava Svjetsko prvenstvo bit će to još intenzivnije. Optimista sam. Ako dobijem priliku u toj poluprofesionalnoj sceni, onda postoji šansa da ću se ozbiljnije baviti ovim”, istakao je Nikola.

Inače, Red Bull Solo Q je projekat pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice i pružanja podrške mladim talentima u izlasku na veliku scenu.

Ovog ljeta prvi put je u BiH organiziran u online formi i u saradnji Red Bulla i Tiltproofa, koji već dugo rade zajedno na pokretanju i razvijanju domaćih i regionalnih eSport projekata.

redbull.ba