Grad Prijedor obezbijedio je određenu količinu sredstava za dezinfekciju prostorija javne kuhinje u Ljubiji.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković odobrio je ovu aktivnost i time pozitivno odgovorio na molbu Agencije lokalne demokratije odnosno Udruženja Program Prijedor koji su se obratili za pomoć u rješavanju ovog pitanja.

U pismu koje je na adresu gradonačelnika stiglo 5.novembra navodi se da je zbog problema sa pandemijom korona virusa rad javne kuhinje dosta otežan i znatno složeniji.

“Situaciju dodatno otežava i nedostatak sredstava za održavanje higijene i dezinfekciju”, navodi se u tom pismu uz napomenu da su, pored prostorija javne kuhinje, u istom objektu smještene i prostorije Savjeta MZ, kancelarija Matičnog ureda i kancelarija stručnog saradnika za poslove MZ.

Na osnovu svega navedenog i činjenice da javnu kuhinju i njene prostorije koristi 45 korisnika koji spadaju u osjetljivu kategoriju ljudi, donesena je odluka da se nabave potrebna sredstva za javnu kuhinju u Ljubiji.

Iz Udruženja Program Prijedor upućena je zahvalnost gradonačelniku za razumijevanje ove situacije i brzom reagovanju na njihovu molbu za pomoć.

www.prijedorgrad.org