Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas mališane u vrtiću “Đurđevak” na Urijama i obradovao ih poklonima.

Gradonačelnik Đaković je rekao da je Nedjelja djeteta period godine kada se posebna pažnja posvećuje djeci.

-Djeca su najveće blago društva. Naša obaveza je da djeci obezbijedimo bezbrižno djetinjstvo i sva prava koja su propisana Međunarodnom konvencijom Ujedinjenih nacija o pravima djeteta. Moramo da im obezbijedimo pravo na školstvo, učenje, zdravstvo, a posebnu pažnju moramo posvetiti djeci koja imaju smetnje u razvoju i koja su bolesna. U svakom slučaju u ovom periodu pandemije virusa korona, izuzetno je važno obezbijediti urednost prostora u vrtiću u kojima borave djeca i da budu zdrava i vesela-rekao je Đaković.

Direktorica JU “Dječiji vrtić Radost” Gordana Jekić navela je da je vrtić “Đurđevak” na Urijama jedan od šest vrtića u sastavu ove ustanove. Ona je navela da se završavaju radovi na renoviranju jedne sale u “Đurđevku”.

-Upravo u ovom vrtiću imamo četiri grupe, i prošle godine smo povećali broj djece za jednu grupu. U naselju Omarska u vrtiću “Palčić” dobili smo saglasnost za formiranje još jedne mješovite jasličke grupe jer u poslednje dvije godine postoji velika zainteresovanost roditelja. Čekamo da se učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” presele u svoje prostorije kako bismo mi počeli adaptaciju dvije sale i dva mokra čvora. Nadam se da će uskoro i njihovi radovi početi jer je grad izdvojio 10.000 KM za adaptaciju i njihovih prostorija-rekla je ona.

Jekićeva je podsjetila da se Nedelja djeteta obilježava od petog do 10. oktobra pod sloganom “U zdravom tijelu, vedar duh”.

-Gradonačelnik nas posjeti svake godine tokom Nedjelje djeteta. Sva djeca iz vrtića su dobila didaktički materijal, igračke i slatkiše. Zahvaljujemo na tome- izjavila je ona.

Jekićeva je dodala da se zbog epidemije virusa korona ove godine Nedelja djeteta obilježava bez određenih manifestacija među kojima je najpopularnija bila maskenbal.

U prijedorskim vrtićima boravi 430 mališana u 20 grupa.

Iz kabineta gradonačelnika danas je izvršena distribucija poklona povodom Nedjelje djeteta prema svim javnim i privatnim vrtićima u gradu.

www.prijedorgrad.org