Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 18. do 20.09.2020. godine, realizovane su pojačane planske aktivnosti policijskih službenika u cilju sprečavanja vršenja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja, kao i aktivnosti u pogledu kontrole poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnosi na zabranu okupljanja više od 50 lica.

Kontrolom poštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima Komunalne policije, u jednom ugostiteljskom objektu u Kozarskoj Dubici zatečeno je 69 lica, čime je odgovorno lice ugostiteljskog objekta počinilo počinilo krivično djelo „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Zbog počinjenog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, točenje alkohola maloljetnim licima, policijski službenici PU Prijedor uručili su i četiri prekršajna naloga.

Policijska uprava Prijedor apeluje na poštovanje zakonskih propisa, obzirom da će se provođenje pojačane kontrole nastaviti i u narednom periodu.

PU Prijedor
Foto – ilustracija