funkcionalni treningNaš grad je obogaćen jednom novom vrstom vježbanja za sve zainteresovane, a radi se o funkcionalnom treningu (functional workout).

U toku je upis svih zainteresovanih na grupne treninge.

Program je namijenjen punoljetnim osobama, ženama i muškarcima a gornje granice nema.

Upis i treninzi se održavaju u Fitness centru GYM 80 (Hotel Prijedor), utorkom, četvrtkom i subotom od 18:00 časova a cijena je 30 KM.

Broj telefona za sve dodatne informacije je 065/628-580.

Dođite na funkcionalni trening.

Treninge vodi Marijan Pilipović, profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnim školama u Prijedoru i Oštroj Luci. Pilipović je trener i osnivač Kluba borilačkih sportova Rudar, licencirani trener i sudija u kick boxu, instruktor u školi plivanja Aquaplanet Prijedor i školi sporta Sportisimo. Tokom posljednjih godina prošao je veliki broj seminara poput svih nivoa Total Body Coach i drugih. Nosilac je nekoliko priznanja na Izborima za sportistu grada Prijedora.

Funkcionalni trening dovodi do porasta aerobnih i anaerobnih sposobnosti, razvoja snage mišića sa ili bez povećanja mase mišića (zavisno od potreba), kao i do unapredjenja fleksibilnosti. Održava vas maksimalno fokusiranim i veoma motivisanim za treninge. Trening nakon kojeg ćete se odlično osjećati i u vrlo kratkom roku doći do željenih rezultata. Dobićete na snazi i kondiciji, ravnoteži, brzini i koordinaciji. Maksimalno ćete sagoriti višak kilograma, te dobiti na kvalitetnoj mišićnoj masi i definiciji.

Koje tehnologije treninga koristimo: fitness trening; kettlebell trening (girje); battling ropes; strongman trening; crossfit trening, spartan trening – 300; BOSU trening; SAQ trening; pliometrijski trening; trening izdržljivosti; trening istezanja; TRX trening; pilates trening; bodybuilding trening, powerlifting trening, weightlifting trening.

Pred vama su treninzi koji će Vas dovesti do forme života. Prije vježbanja posavjetujte se sa ljekarom. Prednost je efikasnosti i raznovrsnosti ovog trenažnog programa. Velik broj različitih i vrlo učinkovitih vježbi.

Program se sastoji od:
1) Uvodna faza: učimo tehniku, polako stičemo kondiciju ako ste na nekom početnom nivou. Traje od 1 do 4 sedmice.
2) Udarni trening: traje nekoliko sedmica.
3) Lagan trening: 1 sedmicu.
4) Udarni trening: nekoliko sedmica. Kompletni ciklusi se ponavljaju sa drugačijom progresijom, sa drugačijim opterećenjem.

Program je namijenjen svim punoljetnim osobama, ženama i muškarcima, dok gornje granice nema. Svaki trening ima svoj različit protokol, u svakom trenutku možete pojačati vježbu ili smanjiti intentzitet. Cilj je da vas dovede u formu života, maksimalno sagorijevanje viška kilograma, snaga, kondicija, koordinacija, ravnoteža, samo su neke od prednosti ovog programa. Osjetićete nevjerovatnu lakoću u cijelom tijelu, bez obzira na vaše godine. Sve to možete postići zahvaljujući visoko intenzivnom intervalnom treningu. U takvom protokolu funkcionalnog treninga dolazi do izražaja visok intenzitet pulsa koji se smjenjuje sa niskom razinom pulsa. Na taj način trening je kratak, raznovrstan, učinkovit i maksimalno funkcionalan. Pristup je individualiziran, u svakom trenutku možete vježbu pojačati ili smanjiti, radite na svojoj razini, na svom intenzitetu. Na početku trenažnog ciklusa napravićemo početna mjerenja i testiranja. Svakako trebate da napravite svoje inicijalne fotke prije početka trenažnog procesa. To će nam kasnije biti vrlo dobar pokazatelj koliko smo napravili, a vjerujte napravićemo veliku stvar.

Zapamtite, poenta je da se dobro osjećate i dobro zabavite. Uz ovaj sistem vježbanja, to vam je i zagarantovano. Trebate slijediti prave principe u treningu, kao i u životu. Vrijeme je za totalnu transformaciju.

Tekst i foto – Marijan Pilipović i Aleksandar Drakulić