vece kulturnog stvaralastva-miska glava (2)Na „Večeri kulturnog stvaralaštva“ , koja je održana proteklog petka u prepunoj sali društvenog doma u Miskoj Glavi, nastupili su učenici Osnovne škole „Mladen Stojanović “ iz Ljubije i Područnog odjeljenja u Miskoj Glavi.

U prigodnom programu, članovi dramsko-recitatorske, ritmičke i muzičke sekcije pokazali su svoj talenat i oduševili brojnu publiku.

Osim njih, u programu manifestacije nastupili su članovi folklornog ansambla i orkestra KUD „Kozara“ iz Prijedora, vokalni solisti Mario Delić i Nevena Bilbija, izvorna grupa „Miska Glava“, tamburaš Rade Aleksić, frulaš Brane Bilbija i Nada Komosar, koja se predstavila narodnim rukotvorinama.

Manifestacija je u potpunosti opravdala svoj cilj, a to je promovisanje i podsticanje rada kulturnih stvaralaca, svih generacija, a time i oživljavanje i unapređenje kulturnog života u prijedorskim selima, te vraćanje kulturnih sadržaja u rekonstruisane društvene domove i one u kojima postoje odgovarajući uslovi.

Naredno „Veče kulturnog stvaralaštva“, pod pokroviteljstvom Grada Prijedora, održaće se 20. februara u društvenom domu u Rasavcima.

Tekst i foto – Saša Goronja
vece kulturnog stvaralastva-miska glava (1) vece kulturnog stvaralastva-miska glava (3) vece kulturnog stvaralastva-miska glava (4) vece kulturnog stvaralastva-miska glava (6) vece kulturnog stvaralastva-miska glava (7) vece kulturnog stvaralastva-miska glava (5)