Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je u posljednja 24 časa u ovom gradu otkriveno jedno novozaraženo lice virusom korona, koje je iz klastera prethodno oboljele osobe.

“Ovaj klaster je, izgleda, jedan od složenijih jer je poveznica bila kroz jedno vrijeme, potrajalo je i bilo poprilično kontakata. Sada se jedni po jedni testiraju da se utvrdi stanje svih onih koji su stavljeni u karantin”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Đaković je podsjetio da su svi kontakti koji su sabirani za prvog oboljelog u ovom klasteru, u međuvremenu, već bili u izolaciji.

Novi slučaj zaraze u Prijedoru: Kod još pet osoba u RS potvrđen virus korona – VIDEO

“To ćemo morati pratiti. Nastojimo da budemo što realniji sa izjavama, ali ovo djeluje kao moguće usložnjavanje epidemiološke slike u gradu Prijedoru”, ocijenio je Đaković.

On je istakao da su u Prijedoru zaražene tri osobe, dvoje je preminulo, a jedno je izliječeno.

“Jedno lice je u dobrom stanju u Studentskom domu `Nikola Tesla` u Banjaluci, jedno lice je s pogoršanjem stanja prebačeno na Infektivnu kliniku u Banjaluci, a novooboljeli se nalazi u izolaciji u prijedorskoj bolnici. Ovaj novooboljeli i ovo lice što je na Infektivnoj klinici su iz istog klastera”, pojasnio je Đaković.

Zaražena još jedna osoba: Gradonačelnik zabrinut za epidemiološku situaciju u Prijedoru

Govoreći o drugim relevantnim podacima, Đaković je danas naveo da su 84 lica u kućnoj izolaciji, da ih je 1.119 izašlo iz zdravstvenog nadzora, 17 lica je u karantinu u hotelu “Prijedor”, a da su od četiri lica koja su na području prijedorske regije u protekla 24 časa kažnjena zbog kršenja zabrane kretanja tri slučaja bila u Prijedoru.

“Bez obzira na naredbe i preporuke, obraćam se sugrađanima sa ljudske strane – budimo samodisciplinovani! Mislimo prvo o sebi, pa o svojim članovima porodice i o svim drugim sugrađanima”, poručio je Đaković.

SRNA