glas-krkic-osvetaDržavljanin Norveške, vehabija Zikrija Krkić (41) negirao je krivicu u banjalučkom Okružnom sudu, za dvostruko ubistvo.

Krkić je pred sudijom za prethodno saslušanje izjavio da nije kriv za djela za koja ga tereti optužnica banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Prema navodima u optužnici, Krkić je 27. jula prošle godine, pola časa prije ponoći u ugostiteljskom objektu “San” u Trnopolju ubio dvojicu mještana Muharema Balića i Almira Redžića. Tada je u njih ispalio više od deset metaka iz automatske puške. Njihova tijela pronašao je vlasnik pomenutog kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnjavu. On je nakon nekoliko minuta sišao da vidi šta se dešava, ali je zatekao samo dva beživotna tijela. Krkića je u Trnopolju poznat po tome što se dovodio u vezu sa vehabijskim pokretom. Uhapšen je poslije tri dana od ubistva, nakon brojnih privođenja i vještačenja tragova i oružja.

Prema riječima mještana Trnopolja, pretpostavlja se da je motiv ubistva osveta, jer su Krkić i Redžić imali ranije sukobe, navodno zbog neke saobraćajne nesreće.

Krkić inače ne živi u Trnopolju, gdje je rođen već živi u Norveškoj, a u Trnopolju uglavnom provodi godišnje odmore.

U vrijeme ubistva Krkić je navodno došao da proslavi Bajram i oženi sina. Mještani Trnopolja su poslije ovog događaja pričali da se Krkić povezuje s vehabijskim pokretom i da se s članovima ovog pokreta družio. Kazali su da se on u skladu s pravilima tog pokreta i oblači i ponaša.

Krkić se nalazi u pritvoru prema odluci Okružnog suda Banjaluka.

Glas Srpske