rk prijedor-zimske pripremeRukometaši Prijedora, petoplasirani na kraju jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige BiH, pripremaju se za nastavak takmičenja.

Trener Bojan Unčanin sa svojim najbližim saradnikom Milenkom Stevandićem i Zoranom Radinovićem, koji je zadužen za fizičku spremu, ima na raspolaganju 22 igrača, među njima i kandidate za prvi tim na prelazu iz kadetskog u juniorski uzrast, a 17-18 konkuriše za prvu postavu.

-Pojačanje u pauzi prvenstva nam je Beni Škrga, 26-godišnji lijevi bek Dervente, koji je proteklu polusezonu propustio zbog poslovnih obaveza, a još od oktobra bio je u trenažnom procesu sa nama i već se uklopio. U subotu u 17 časova imaćemo prvu provjeru na gostovanju u Gračanici, koju ćemo dočekati 25.januara. „Generalka“ pred proljećni dio, kada očekujemo još bolje rezultate od dosadašnjih, biće nam 29. ili 30.januara susret protiv banjalučkog Borac m:tela – naglasio je Bojan Unčanin.

Prijedočani vrijedno rade po planu. Poslije uvodne faze, od 3.januara, kada se pažnja usmjerila samo sticanju fizičke spreme, sada se već kombinuje sa loptom, iako je popodne „fizika“ dominantna statičkim vežbanjem u teretani.

– Nismo još na taktici, tako da će protiv Gračanice još biti „teške noge“. Ipak, pomalo iznenađuje zašto se borbe u premijerligaškoj konkurenciji nastavljaju već 6.februara, a samim tim malo je vremena da se kvalitetno spreme ekipe. U rasporedu je jedna srijeda, vjerovatno se uvijek kalkuliše da i reprezentacija BiH ima termine za utakmice. Ipak, prvenstvo se završava već 24.aprila, ne vidim razloga što se sezonama unazad kreće isuviše rano sa proljetnom etapom – primjetio je mladi, ali već dokazani stručnjak Prijedorčana.

N.Đerić/A.Drakulić