Tubin je pokušao ustati, ali je opet pao, pa sam ga svukao ispod kuće, ispod jedne obale, da ga zaštitim, a on mi je rekao da bježim pa sam se sakrio malo dalje kod neke štale, ispričao je juče u banjalučkom Okružnom sudu svjedok Tužilaštva Ante Kutanjac na suđenju Marku Šabiću (44) za ubistvo policajca Slađenka Tubina u Gornjoj Ravskoj, kod Prijedora.

On je rekao da ga je 21. aprila lani pozvala Markova supruga i rekla da je nožem ubo oca, a po dolasku sa sinom ispred kuće zatekao je njegovog oca Veselka krvavog.

Kako je rekao, Marko je bio u kući, a ubrzo je stigao policajc Tubin i pitao šta je bilo i gdje je Boki, kako je zvao optuženog Marka.

“Rekao nam je da će on s njim to srediti, ušao je u hodnik i rekao: ‘Boki, izađi, nemoj se z…’, a Marko mu je odgovorio da neće da izađe”, kazao je Kutanjac, inače Šabićev zet.

Ubrzo je kroz odškrinuta vrata toaleta, gdje bio optuženi, vidio cijev puške, a zatim je uslijedio pucanj. Vidio je Tubina koji se uhvatio za stomak i istrčao.

“Rekao je: ‘Bježite, ranjen sam, pobiće nas.’ Otrčao sam iza kuće, a on je krenuo za mnom, pao je i tad je ispalio dva hica prema kući. Pokušao je ustati i opet je pao, pa sam ga svukao ispod kuće, ispod jedne obale, da ga zaštitim, a on mi je rekao da bježim pa sam se sakrio malo dalje kod štale”, kazao je Kutanjac.

Kako je ispričao, optuženi je tada ispalio dva hica prema Tubinu, koji je uzvratio.

Prema njegovim riječima, optuženi nije mogao da vidi Tubina kada je drugi put pucao na njega, ali je mogao da čuje kako jauče i tako zaključi gdje se nalazi.

Prisjetio se da je odvukao Tubina te da su mu pokušali pomoći i zaviti ranu.

“Bio je svjestan i govorio samo ‘vozite, vozite’. Pitali smo ga da li smijemo koristiti policijski službeni auto, na što je rekao samo da ga vozimo”, rekao je Kutanjac.

Vidio je da je došao drugi policajac, kojem se optuženi predao. Tubin je odvezen u bolnicu u Prijedoru, gdje je i premino.

nezavisne novine

Vezane vijesti

PRIJEDORČANIN NAPAO OCA NOŽEM PA PUCAO I RANIO POLICAJCA

PRIJEDOR: TEŠKO RANJENI POLICAJAC NA OPERACIJI, NAPADAČ UHAPŠEN – FOTO/VIDEO

STOMAK MU BIO PUN SAČME: KADA SU VIDJELI ŠTA JE ŠABIĆ URADIO NJIHOVOM KOLEGI POLICAJCI SU ZAPLAKALI – FOTO/VIDEO

PREMINUO PRIJEDORSKI POLICAJAC KOJI JE SINOĆ RANJEN NA DUŽNOSTI – VIDEO

PRIJEDOR: PREMINUO POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – VIDEO

MASAKR NA USKRŠNJEM RUČKU: HRABRI POLICAJAC HTIO DA URAZUMI ŠABIĆA, ON U NJEGA SASUO KIŠU METAKA

SLAĐENKOVO SRCE STALO POSLIJE OPERACIJE: ČETIRI HIRURGA POKUŠALA DA SPASU POLICAJCA U KOJEG JE PUCAO PSIHIČKI BOLESNIK

IZBO OCA, PA IZREŠETAO POLICAJCA: MARKO ŠABIĆ PREDAT U REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO – FOTO/VIDEO

PRIJEDOR: SAHRANJEN POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – FOTO/VIDEO