Preminuo je policajac Slađenko Tubin, na kojeg je u Gornjoj Ravskoj kod Ljubije pucao Marko Šabić, potvrđeno je za RTRS u prijedorskoj bolnici.

Direktor prijedorske bolnice “Dr Mladen Stojanović” Mirko Sovilj je rekao da je pacijent primljen u teškom stanju sa povredama stomaka i svih unutrašnjih organa i krvnih sudova.

– Hitno je prevezen u salu gdje je urađen operativni zahvat. Povrede su bile opsežne da praktično nije bilo spasa – rekao je Sovilj.

Napadač je uhapšen.

Marko Šabić pucao je iz puške na policajca, a kako nezvanično saznajemo, Šabić je prethodno, u porodičnoj kući, oštrim predmetom ubo oca Veselka, a potom pucao na policijskog službenika iz Ljubije, koji je došao na intervenciju.

Policajac je zadobio osam prostrelnih rana. U teškom stanju prebačen je u prijedorsku bolnicu.

Veselko Šabić, otac napadača zadobio je dvije ubodne rane u predjelu leđa koje su zbrinute u prijedorskoj bolnici i, kako saznajemo, u stabilnom stanju prebačen u UKC Republike Srpske u Banjaluci. Mještani Gornje Ravske u šoku i nevjerici, kažu da ne pamte ovakvu tragediju.

Porodica Šabić bila je uzor, kažu komšije, što za počinioca ove nezapamćene tragedije nisu mogli potvrditi. Nezvanično, Marko Šabić liječen je u nekoliko navrata na psihijatriji.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da će Šabić nakon saslušanja u Policijskoj upravi Prijedor biti predat Republičkom tužilaštvu u Banjaluci.

Sve dalje mjere i radnje policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i PU Prijedor preduzimaće pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva. Savez sindikata Republike Srpske osudio je ubistvo policajca prilikom izvršenja radnog zadatka,te zatražio od nadležnih pravosudnih institucija da ubica dobije zasluženu kaznu.

Četrdesetosmogodišnji policajac Slađenko Tubin otac je dvoje djece. Biće sahranjen u srijedu u 14 časova na groblju u Brezičanima.

RTRS

Vezane vijesti

PRIJEDORČANIN NAPAO OCA NOŽEM PA PUCAO I RANIO POLICAJCA

PRIJEDOR: TEŠKO RANJENI POLICAJAC NA OPERACIJI, NAPADAČ UHAPŠEN – FOTO/VIDEO

STOMAK MU BIO PUN SAČME: KADA SU VIDJELI ŠTA JE ŠABIĆ URADIO NJIHOVOM KOLEGI POLICAJCI SU ZAPLAKALI – FOTO/VIDEO

PREMINUO PRIJEDORSKI POLICAJAC KOJI JE SINOĆ RANJEN NA DUŽNOSTI – VIDEO