Policijski službenik Slađenko Tubin, kojeg je na dužnosti u Gornjoj Ravskoj kod LJubije ubio Marko Šabić, sahranjen je danas u Brezičanima kod Prijedora.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izrazio je saučešće porodici policijskog službenika.

“Danas sam došao da prisustvujem sahrani i zajedno sa svim našim policajcima odam počast čovjeku koji je bio uzor policijskog posla i koji je na jedan podmukao i mučki način lišen života. Svakako da njegovi kolege, svi naši pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nikada neće zaboraviti takvog čovjeka. Uvijek ćemo se sjećati njega i svega onoga štoje on predstavljaao, ne samo u Policijskoj upravi Prijedor, već i šire, noseći toliko godina policijsku uniformu i predstavljajući zakon i braneći ovu republiku i sve naše građane”, rekao je Lukač novinarima u Prijedoru prije sahrane.

U ime MUP-a i radnih kolega, od policijskog službenika oprostio se Vojislav Kondić, predsjednik mjesne boračke organizacije prijedorske policije, a počasni vod policije izvršio je počasnu paljbu.

Slađenko Tubin podlegao je povredama od rana koje je zadobio kada je na njega, 21. aprila uveče pucao Marko Šabić.

Šabić je prethodno ubo oca nožem u grudi, a kada je policajac Tubin službenim vozilom došao da interveniše, ovaj je na njega otvorio vatru.

Osim porodice, sahrani je prisustvovalo više od hiljadu sugrađana, radnih kolega, visokih zvaničnika MUP-a, prijatelja, rodbine, poznanika i komšija.

SRNA