Protiv Marka Šabića iz Prijedora danas će biti podnesen izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu policijskog službenika Slađenka Tubina i ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP Mirna Miljanović izjavila je Srni da će policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske podnijeti izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv M.Š. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu policijskog službenika Slađenka Tubina i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu svoje supruge.

Miljanovićeva je navela da je Staničnom odjeljenju policije Ljubija juče u 18.55 časova prijavljeno da je u Gornjoj Ravskoj M.Š. nanio ubodne rane u predjelu leđa svom ocu V.Š.

– Na lice mjesta upućen je policijski službenik SOP Ljubija Slađenko Tubin, kojeg je po dolasku pred porodičnu kuću, u njenoj unutrašnjosti osumnjičeni M.Š. ranio pucajući iz lovačke puške. Tom prilikom Tubin je zadobio tjelesne povrede u predjelu gornjeg dijela tijela (abdomena), nakon čega je vozilom Službe hitne pomoći prevezen u Opštu bolnicu Prijedor – rekla je Miljanovićeva.

Ona je navela da su policijske službenici Policijske uprave Prijedor u 19.25 časova uhapsili M.Š. i sproveli ga u prostorije Uprave.

– On će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Republičkom tužilaštvu u Banjaluci – dodala je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, Slađan Tubin preminuo je danas oko 1 čas u Opštoj bolnici Prijedor.

– Sve dalje mjere i radnje policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor preduzimaće pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva – naglasila je ona.

Srna nezvanično saznaje da je porodica Veselka Šabića juče slavila Uskrs, te da je do nesreće došlo tokom prazničnog ručka ispred kuće.

Na ručku su bili supruga i djeca, kćerka i sin, Marka Šabića. Prema sazananjima Srne, Markova supruga je rekla mužu da je narkoman, što je ovoga isprovociralo i on je pokušao da nasrne nožem na nju.

Njegov otac Veselko stao je ispred snahe kako bi je zaštitio, te je sin njega dva puta zbo nožem u grudi. Nakon toga je pobjegao u kupatilo i zaključao se.

Na poziv porodice, došao je policajac Slađenko Tubin sa službenim vozilom, koji je pokušao da razgovara sa Markom Šabićem. Molio ga je da izađe iz kupatila, da razgovaraju i da mirno riješe problem.

On je izašao iz kupatila i pucao na policajca, koji je pokušao da pruži otpor. Nakon što je ranjen, policajac je počeo da bježi, pucajući u pravcu Marka, ali ga nije uspio pogoditi, jer se zateturao, saznaje Sana nezvanično.

Kada su komšije ugledale policajca da je ranjen i da se tetura sakrile su ga, čekajući hitnu pomoć.

U pucnjavi, geler iz Markove puške zagrebao je njegovu kćerku po licu.

Marko Šabić je od ranije poznat policiji zbog počinjenih kriivčnih djela napad na službenika i porodično nasilje.

EuroBlic-srpskainfo.com-Srna

Vezane vijesti

PRIJEDORČANIN NAPAO OCA NOŽEM PA PUCAO I RANIO POLICAJCA

PRIJEDOR: TEŠKO RANJENI POLICAJAC NA OPERACIJI, NAPADAČ UHAPŠEN – FOTO/VIDEO

STOMAK MU BIO PUN SAČME: KADA SU VIDJELI ŠTA JE ŠABIĆ URADIO NJIHOVOM KOLEGI POLICAJCI SU ZAPLAKALI – FOTO/VIDEO

PREMINUO PRIJEDORSKI POLICAJAC KOJI JE SINOĆ RANJEN NA DUŽNOSTI – VIDEO

PRIJEDOR: PREMINUO POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – VIDEO