Učenik Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora Aleksa Šarović pobjednik je 19. Festivala “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke”, koji je održan u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru.

On je otpjevao pjesmu „Kao u snu“ koju inače izvodi Toni Cetinski, a o najboljima je odlučivao stručni žiri koji su činili Nebojša Aleksić, Senka Spasojević i Dejan Šarović.

Drugo mjesto osvojila je Nađa Rokvić iz OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor sa pjesmom “Suze za kraj” Danice Krstić, treće Anđela Stanojević iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor sa pjesmom “Hajde onda ništa” Tijane Bogićević.

Četvrta je bila Nevena Markus iz OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor sa pjesmom “Someone you loved” Lewis Capaldi, dok je peto mjesto osvojio David Pantoš iz OŠ “Branko Ćopić” Prijedor sa pjesmom “Jedina” Tošeta Proeskog.

Priznanje publike dobila je Mija Milunović iz OŠ “Petar Kočić” Priejdor koja je otpjevala pjesmu “Moje si nebo” pjevača Adila.

U finalnoj večeri ovog tradicionalnog festivala bilo je 29 numera iz osam prijedorskih, dvije osnovne škole sa područja opštine Novi Grad i jedne škole sa područja opštine Krupa na Uni.

Navijači iz OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor proglašeni su za najbolje.

Najbolji scenski nastup imala je Damjan Vračar iz OŠ “Vuk Karadžić” Omarska koji je izveo pjesmu “Pusti ritam” Tropiko benda.

Najmlađa učesnica bila je Teodora Ivanić iz OŠ “Sveti Sava” Novi Grad.

Najbolja plesna grupa bili su “Kočićevi zvončići” iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor.

U revijalnom dijelu nastupili su: plesna grupa OŠ “Mladen Stojanović” Ljubija, plesna grupa OŠ “Dositej Obradović” Prijedor, plesna grupa “Kočićeve zvjezdice”,hor OŠ “Petar Kočić” Prijedor, plesna grupa OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor, plesna grupa “Kočićevi zvončići”, mažoretkinje OŠ “Branko Ćopić” Prijedor, nekadašnje pobjednice Iva Dragojević i Nina Stojnić te Anja Stupar i Valentina Drinić.

Organizator festivala bila je prijedorska podružnica Udruženja estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske “Estrada Republike Srpske”, a podržali su ga brojni sponzori.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com