Tokom rada na suzbijanju ulične prodaje opojnih droga, policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, su dana 14.05.2019. i 15.05.2019. godine izvršili kontrolu više lica inicijala Š.M. (2000) iz Prijedora, U.A. (2000) iz Prijedora i O.M. (1995) iz Prijedora, te uz prethodnu saglasnost sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, izvršili pretres porodičnih kuća i pomoćnih prostorija koja koriste lica U.A. i O.M.

Tom prilikom kod lica je pronađeno i privremeno oduzeto više predmeta, i to jedna improvizovana cigareta „Džoint“ sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 1,00 gram, više PVC vrećica sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 47,8 grama, jedan PVC zamotuljak sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 3,51 gram, PVC kutiju u kojoj se nalazila PVC kesica sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 0,31 gram, PVC vrećice različitih boja namjenjene za pakovanje opojne droge i metalnu mrvilicu.

Svi privremeno oduzeti predmeti od lica dostavljeni su u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica Š.M., U.A. i O.M. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljeni izvještaji za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor
Foto – ilustracija