Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, u okviru kontinuiranog rada na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, preduzeli su niz mjera i radnji, koje su rezultirale rasvjetljavanjem četiri krivična djela „Teška krađa“.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice I.L. (1981) iz Prijedora, dana 05.05.2019. godine, u Prijedoru počinilo krivično djelo „Teška krađa“, čime je oštećenom licu V.R. pričinilo materijalnu štetu u iznosu 250 KM.

Preduzimajući dalje mjere i radnje za osumnjičeno lice B.L. (1996) iz Prijedora, utvrđeno je da je dana 05/06.05.2019. godine, u mjestu Prijedor počinilo krivično djelo „Teška krađa“ na štetu lica J.M.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi oko 9.100 KM.

Dana 09.05.2019. godine brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Prijedor 1 na licu mjesta tokom izvršenja krivičnog djela „Teška krađa“ nad PA „Volkswagen golf“ vlasništvo lica M.T. iz Prijedora, zatečeno je lice G.M. (1986) iz Oštre Luke, te je isto lišeno slobode.

Tokom kriminalističke obrade nad licem G.M., pored opisanog, utvrđeno da je dana 08.05.2019. godine u Prijedoru počinio još jedno krivično djelo „Teška krađa“ nad PA „Peugeot“ vlasništvo lica B.A. iz Prijedora.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv navedenih lica dostavljeni su izvještaji za počinjena krivična djela.

PU Prijedor
Foto – ilustracija