Boračka organizacija grada Prijedora izrazila je protest što na posljednjoj sjednici Skupštine grada Prijedora za vršioca dužnosti Odjeljenja za saobraćaj i stambeno komunalne djelatnosti, nije ponovo izabran Zlatko Ritan, koji je inače dijete poginulog borca.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora, Zoran Predojević rekao je da bivšim borcima posljednja dešavanja u gradu Prijedoru teško padaju.

– Uvijek smo bili jedinstveni i mnogo nam je žao što sada tog jedinstva nema. Na posljednjoj sjednici Skupštine grada desila se smjena sina poginulog borca i želimo da izrazimo protest zbog toga i žao nam je kada se diraju naši članovi, a pogotovo djeca poginulih boraca – izjavio je Predojević za Srpskainfo.

Dodao je da je boračka populacija bila presrećna zbog programa zapošljavanja djece poginulih boraca i da zbog toga zahvaljuju Vladi RS.

– Nikada nećemo stati iza nekoga ko krši zakon o radu i radnu disciplinu, ali ćemo uvijek stati iza naših članova koji su žrtve radi postizanja političkih ciljeva. Nadam se da će sve to glasači prepoznati na izborima – zaključio je Predojević.

Konferenciji za novinare prisustvovala je i predsjednica prijedorske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Zdravka Karlica. Ona je za Srpskainfo izjavila da bi društvo trebalo više pažnje da posveti ovoj populaciji i apelovala da se poveća zapošljavanje djece poginulih boraca.

Predojević je izrazio žaljenje zbog ubistva prijedorskog policajca Slađenka Tubina te uputio saučešće njegovoj porodici kao i svim policijskim službenicima.

Inače, na posljednjoj sjednici Skupštine grada Prijedora na prijedlog gradonačelnika Milenka Đakovića, sa mjesta vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj smijenjen je Zlatko Ritan jer mu je bio istekao mandat.

Nova skupštinska većina, čiji dio nije DNS, nije prihvatila sledeću tačku dnevnog reda, odnosno da Ritan koji je kadar DNS ponovo bude imenovan na ovu funkciju.

Zato je sada gradonačelnik Đaković i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i tu će funkciju obavljati dok ne bude izabran novi načelnik.

EuroBlic-srpskainfo.com