Pjevač Halid Muslimović optužen je za teško nasilje protiv bivše partnerke Sonje Bašić iz Velike Kladuše i mogao bi da završi u zatvoru! Protiv pjevača iz Prijedora, koji je eks-ju publici poznat kao “Plavi čuperak” podignuta je optužnica u decembru, a suđenje je počelo. Međutim, on se na prvom ročištu nije pojavio.

Halid je, navodno, pretukao i iz automobila izbacio svoju bivšu dragu, kojoj je dugovao, ni manje ni više nego 94.500 eura, a nasilje se dogodilo kada je žena zatražila da joj vrati dio duga. Kako se navodi, ona nije jedina žena kojoj je Halid dugovao veće sume novca, ali se druge dame nisu oglašavale javno, niti ga tužile.

Halid Muslimović tim povodom kratko je izjavio da “ne daje izjave”, jer će “sud reći svoje”.

-To je montaža iz raznih uglova, a mediji koji se toliko interesuju za ovaj slučaj, trebalo bi da se pozabave istorijom te žene i vde kakva je ona, rekao je Muslimović.

Pjevač je ranije, preko svog advokata pokušao da smiri situaciju i zataška slučaj, ali mu to nije uspjelo. Naime, on je, prema pisanju pojedinih portala, molio Sonju da se vide i uz kafu “dogovore o svemu”, uz obećanje da će joj dug od 94.500 eura vratiti u ratama, ako prestane da se oglašava u medijima i ako odustane od tužbe.

Umjesto kafe, dobio je žestok odgovor.

-Neću odustati, suviše sam povrijeđena. Što se tiče viđanja sa njim, od toga nema ništa, nikad tu kafu nećemo popiti – istakla je Sonja svojevremeno.

Sonja tvrdi da ju je u ljeto prošle godine Halid tri puta udario rukom preko usta, a potom uhvatio za kosu, izvukao iz kola i izbacio. Pala je i udarila je desnim kukom o kamen i tako zadobila povrede. Sve to se, prema navodima napadnute žene, desilo kada je tražila da joj Halid vrati novac.

-Tokom vožnje sam ga upitala kad će da mi da 22.000 maraka. Poludio je, okrenuo automobil prema Banjaluci, vozio 150 na sat. Molila sam ga da zaustavi, jer neću da poginem, imam djecu. Onda je počeo da me udara i izbacio me – rekla je Sonja.

Izvor: Kurir