glas-babilonU požaru koji je izbio u poznatom noćnom klubu “Babilon” na Svalama u Prijedoru nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Prijedor.

Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika prijedorske Teritorijalne vatrogasne jedinice požar je ugašen u 21.05 časova. Vođa vatrogasne ekipe Branko Janjić rekao je da je požar zahvatio rashladnu vitrinu, a zatim se proširio i na šank.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok požara bi mogle biti pokvarene elektroinstalacije.

– Prvim pregledom mjesta požara primijećeno je da je on najvjerovatnije izbio oko utičnice u kojoj je bila uključena rashladna vitrina. Vatra je tada zahvatila vitrinu i šank koji je pored nje, a jednim dijelom zahvatila je i plafon iznad njih – pojasnio je naš izvor. Dodao je da će tačan uzrok izbijanja požara biti poznat poslije vještačenja.

U trenutku izbijanja požara u objektu nije bilo nikog, a vatrogasci su spriječili da se vatra proširi.

– Mnogo gore bi bilo da je požar izbio poslije 22 časa, jer bi tada u tom objektu bilo i do nekoliko stotina gostiju. “Babilon” je jedno od omiljenih mjesta prijedorske omladine i tokom subote i nedjelje bude veliki broj gostiju – istakao je pomenuti izvor.

Na “Fejsbuk” stranici pomenutog kafića su naveli da nije pričinjena veća šteta i da će klub biti renoviran do idućeg vikenda te da nastavljaju da rade. Vlasnik kluba Saša Lazić će se naknadno izjasniti o visini štete koja mu je pričinjena ovim požarom.

Glas Srpske