mira-borac 25-20-izvjestaj (1)Rukometašice „Mire“, kao što su i najavljivale, u posljednjem 11. kolu jesenjeg dijela prvenstva Premijer lige BiH, u „krajiškom derbiju“ savladale su banjalučkog Borca sa 25:20(18:10).

Od samog početka vidjelo se da su izabranice trenera Ljubice Ivetić ušle u susret sa silnom željom da se pobjedom oproste od svojih vjernih navijača i godine u kojoj su ostvarile najveće uspjehe u istoriji ovog uzornog sportskog kolektiva, trijumfujući u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i Kupu Republike Srpske.

Kao ilustracija takvog odnosa je podatak da je njihov rival tek u 8.minuti svojim prvim golom smanjio prednost domaćih na 4:1. Banjalučanke su u 11.minuti došle do 5:3 i to je bilo sve što su učinile.

Golman domaćih Ena Briševac bila je centralna figura meča starih znanaca, jer je po ko zna koji put „dizala“ svoje saigračice.

„Mira“ je predvođena iskusnom Nevenom Lukač na poziciji srednjeg beka u napadu kontrolisala igru i rezultat, a tek u samom finišu gošće, u čijim redovima se istakla lijevi bek Dragana Đurić, ublažile su poraz, kada su u pobjedničkom sastavu dobile priliku mlađe igračice sa manjom minutažom.

Prijedorske rukometašice su prvi dio takmičenja okončale na 10. mjestu sa 12 bodova, a iza njih su ekipe Bihaća, koja ima šest, kao i Borac sa samo tri osvojena boda.

mira-borac 25-20-izvjestaj (2)Mira-Borac 25:20(18:10)

Prijedor
Dvorana Mladost
Gledalaca: 200
Sudije: Vladimir Križanec i Zoran Petrović (obojica iz Banja Luke)
Sedmerci: Mira 4(3), Borac 9(5)
Isključenja: Mira 4 minuta, Borac 12 minuta

MIRA:
E.Briševac-16 odbrana + 2 sedmerca, J.Briševac, Karačić, Kunovac 1, Damjanović 4, Suvajac 1, Tintor, Dojčinović 1, D.Mutić 1, Lukač 10, Sladaković, J.Mutić 2, Došen 5, Gligorević-1 odbrana

BORAC:
Arsić 2, Kočić, L.Zrnić, Popović, Rauković, Peričević 2, Nikić, Banjanin-12 odbrana + 1 sedmerac, Kajganić, Majstorović 6, Tošić, J.Zrnić 3, Pejanović, Đurić 7

N.Đerić/A.Drakulić
mira-borac 25-20-izvjestaj (3)