zavod za zaposljavanje-prijedorTrend povećanja zapošljavanja na nivou Zavoda za zapošljavanje, filijale i biroa Prijedor i u novembru se nastavlja, kažu u ovoj ustanovi dodajući da je u ovom mjesecu na nivou biroa Prijedor zaposleno 35 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

-Putem biroa za zapošljavanje u novembru ove godine zaposleno je 138 nezaposlenih što je 36 lica više nego u istom periodu prošle godine – kaže Zdravko Suvajac rukovodilac Zavoda za zapošljavanje filijale Prijedor.
On dodaje da su novi radnici posao dobili u industriji tekstila i obuće, obrazovanju, trgovini, rudarstvu drvopreradi i prehrambenoj industriji.

-Kao i u prvih 10 mjeseci ove godine i u novembru najveći broj zapošljavanja realizovan je u realnom sektoru, odnosno tamo gdje su indikacije dužeg zapošljavanja- kaže Suvajac.

Po njegovim riječima broj nezaposlenih na nivou biroa Prijedor na 30. novembar tekuće godine iznosio je 8.538 aktivnih tražioca posla što je manje za 18 odsto ili za 1.826 lica manje u odnosu na isti period prošle godine.

-Imajući u vidu završetak realizacije konkretnih projekata u decembru ove godine očekujemo dobre rezultate u zapošljavanju – najavljuje Suvajac dodajući da bi putem biroa posao u ovom mjesecu trebalo da dobije između 100 i 150 lica.

RTV Prijedor