stoni tenis-veterani-turnir (1)Na tradicionalnom 16.Međunarodnom stonoteniskom turniru veterana i rekreativnih igrača „Prijedor 2014“, koji je u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani okupio 80 takmičara iz svih država bivše zajedničke države SFR Jugoslavije te Rumunije, jednodušno je mišljenje prisutnih da je još jednom potvrdio visok rejting u regiji, a da su viđeni kvalitetni i u većini neizvjesni mečevi.

Stari majstori su još jednom potvrdili da ko zavoli stoni tenis ostaje mu vjeran dok može da stoji na nogama i da drži reket u ruci. Od domaćih predstavnika Dijana Grahovac je bila prva u konkurenciji žena.

Drugoplasirani je bio Slavko Antonić, prvi čovjek ove lijepe tradicionalne sportske manifestacije koju organizuje STK Prijedor, u igri parova sa Ljubišom Miloševićem iz Beograda, najuspješnijim učesnikom s obzirom da je bio prvi među veteranima od 40 do 49 godina.

Treće mjesto osvojili su Rade Gnjatović u pojedinačnom plasmanu u kategoriji od 50 do 59 u kojoj je najbolji bio aktuelni šampion Balkana za veterane Rumun Olivije Petresku, i Dragoslav Savanović u dublu sa Bojanom Sadžakom iz Zagreba.

U nadmetanju rekreativnih igrača do 39 godina pobjednik je bio Mladen Nikolić (Kotor Varoš), u kategoriji stonotenisea od 60 do 69 godina Slađan Svrzić (Beograd), dok je u parovnom odmjeravanju snaga pobijedio dubl koji su činili Arsenije Katanić(Sombor) i Darko Popović (Zemun).

Vrijedi napomenuti da su brigu da sve protekne u najboljem redu na osam stolova vodile međunarodne sudije iz Prijedora Milivoje Pačavra i Bojan Mršić, ali uz neumorne dječake i djevojčice, članove kluba iz Stonoteniskog doma „Tukovi“, a da je ovo bila još jedna prilika da se majstori ping-ponga po završetku druže.

Gostima je još jednom u predivnoj uspomeni ostao boravak u Prijedoru.

N.Đerić/A.Drakulić
stoni tenis-veterani-turnir (2) stoni tenis-veterani-turnir (3) stoni tenis-veterani-turnir (4)