Nekolicina mještana zaseoka Tisova kod Gornje Ravske nedjelju su iskoristili u korisne svrhe.

Naime, na inicijativu Mjesne organizacije DNS-a Gornja Ravska, organizovana je akcija uređenja dijela lokalnog puta, odnosno sječa niskog rastinja koje se pored njega nalazi.

Iako su bile niske temperature, to nije spriječilo nekoliko vrijednih mještana, koji u ovakvim akcijama redovno učestvuju, da zavrnu rukave i još jednom pokažu slogu i želju za unapređenje svoje mjesne zajednice.

Prema riječima stanovnika ovog kraja, povjerenje i sloga jednih sa drugima i zajednički rad mogu doprinijeti boljem razvoju sela.

-Ovo je redovna akcija uređenja puta. Mi bez dileme svake godine da li u proljeće ili ovako u jesen organizujemo ovakvu vrstu akcije sječe niskog rastinja jer ne možemo čekati kako to mnogi smatraju “vlast” da nam čisti ispred praga – ističu mještani.

Dodaju da je podršku ovoj akciji dala i Gradska uprava Prijedora na čelu sa nadležnim odjeljenjima koji su finansijski podržali nabavku goriva i maziva neophodnih za sječu, iako im je, kako tvrde, Savjet Mjesne Zajednice Gornja Ravska osporavao zahtjev.

-Akcija je bila uspješna. Idemo dalje kroz djela a ne riječi – zaključak je sa ove akcije.

Nastavak akcije, kako nam rekoše mještani ovog kraja, slijedi već za naredni vikend.

Tekst i foto – Mladen Karan – www.prijedordanas.com