plesimo zajedno-plakatPrvo takmičenje osnovnih škola u plesu, koje u Prijedoru organizuje Fondacija „ArselorMital“, okupiće oko 160 učenika iz devet osnovnih škola, najavio je danas predsjednik ove fondacije Predrag Šorga.

“Manifestacijom naziva `Plešimo zajedno` `Fondacija Arselor Mital` Prijedor obilježiće u petak, 5. decembra, osam godina postojanja i rada u gradu na Sani”, rekao je Šorga Srni.

U takmičenju su dozvoljeni svi plesni stilovi, a odvijaće se u dvijema uzrasnim kategorijama, i to učenici od prvog do petog i od šestog do devetog razreda. Svaku školu na finalnom takmičenju mogu predstavljati do dvije grupe iz svake kategorije, a broj učenika po grupi može biti od tri do 15.

Za takmičenje su se prijavile tri od ukupno četiri gradske škole – „Branko Ćopić“, „Petar Kočić“ i „Dositej Obradović“, te osnovne škole iz naselja Trnopolje, Ljubija, Kozarac, Omarska, Lamovita i Petrovo.

„Predviđene su nagrade za najoriginalniju koreografiju, za najbolju uigranost, za najbolje opravdan naziv koreografije, za najšarmantniju igračicu i najšarmantnijeg igrača i za najbolji kostim“, kazao je Šorga.

Poziv za učešće u takmičenju “Plešimo zajedno” svim osnovnim školama u Prijedoru uputila je polovinom septembra Mreža mladih “Kulturni akvarel” Prijedor čije aktivnosti podržava Fondacija “ArselorMital” Prijedor, a koju čine Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Doktor Mladen Stojanović”, Škola slikanja Borisa Eremića i neformalne grupe “Top DAnce” i “Afrodita” koje se bave plesom i manekenstvom.

“Nastup svake grupe može trajati od minut i po do tri minuta. Koreografija mora nositi naziv u skladu sa sadržajem, a zajedno sa tekstom i muzikom mora biti primjerena uzrastu izvođača i ne sadržavati vulgarnosti”, stoji u pozivu.

Takmičenje „Plešimo zajedno“ održaće se u Sportskoj dvorani „Mladost“ Prijedor u petak, 5. decembra, s početkom u 19.00 časova.

Fondacija “Arselor Mital“ Prijedor osnovana je 2006. godine i u više od 150 projekata korisnih za lokalnu zajednicu do sada je uložila više od tri miliona maraka, obuhvativši više od 80.000 korisnika.

SRNA