nezavisne-kontrola vozacaNa području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor iz saobraćaja su isključena 44 vozača ili 51,16 odsto od 86 učesnika u saobraćaju podvrgnutih testiranju na prisustvo alkohola i opojnih droga, saopšteno je danas iz ovog centra.

U pojačanoj kontroli stanja javnog reda i mira na području Prijedora proteklog vikenda evidentirana su tri narušavanja javnog reda i mira.

U dva slučaja policija je sankcionisala ugostiteljske radnike zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru kojim je propisana kazna od 400 KM do 1.200 KM za lice koje prodaje alkoholno piće očigledno pijanom licu, maloljetnom licu, duševno bolesnom licu ili licu zaostalog duševnog razvoja, ili ko podstiče ova lica na uzimanje alkoholnih pića.
“Prilikom evidentiranja narušavanja javog reda i mira policijski službenici su sankcionisali jedno lice zbog prekršaja ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija”, navodi se u saopštenju.

U periodu od 28. do 30. novembra policija je do oporavka ili otrežnjenja, a najduže do 12 časova, zadržala 28 lica i to zbog učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola njih 25, a zbog počinjenih prekršaja javnog reda i mira tri lica.

“Još jednom pozivamo građane, a posebno učesnike u saobraćaju, da se pridržavaju zakonskih propisa, a policijski službenici će kontinuirano nastaviti kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na primjenu mjere zadržavanje lišenjem slobode lica pod uticajem alkohola ili opojnih sredstava ili onih koja odbiju da se podvrgnu alkotestiranju”, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

SRNA – Nezavisne novine